Lost Island

Lost Island är en slot som svenska NetEnt släppte redan år 2014. Denna slot kan sägas vara ett slags mellanting mellan en klassisk slot och en videoslot. Detta är en enkel slot med ganska få bonusfunktioner vars tema är en mystisk ö i vars täta djungel det går att hitta artefakter kvarlämnade av forna invånare. Lost Island har en lyckad design som för tankarna till Aztekerna och både grafik och ljudbild skänker en mystisk känsla till denna slot. Detta är en slot med en RTP på 96,5 vilket är klart över medel och med en relativt låg volatilitet. Hög RTP innebär att en stor del av insatsen betalas tillbaka i form av vinster. Lost Islands låga volatilitet innebär att små vinster kommer ofta.

Den snygga designen, den mystiska känslan och det faktum att det är tätt mellan vinsterna gör denna slot rolig att spela. Bonusfunktioner dyker också upp relativt ofta vilket är både spännande och lönsamt. Lost Island är dessutom en slot det går att vinna riktigt stort på. Den högsta möjliga vinsten hos Lost Island är på hela 500 000 mynt. Vinnande kombinationer av vissa symboler kan ge hela 500 gånger insatsen och det finns också multiplikatorer som ytterligare kan öka på vinsterna. Detta är en slot för dem som tycker det är störande med allt för mycket bonusspel och animationer men som tycker att klassiska retro slots är för tråkiga och avskalade. Lost Island kombinerar avskalat spel med väl avvägda bonusfunktioner.

Vinstlinjer och insatser

Lost Island är en traditionell slot med fem hjul och tre rader. Över hjulen löper 20 vinstlinjer. Antalet vinstlinjer är fasta men mycket annat är justerbart hos denna slot. Insatsens storlek går att justera i tio steg, myntvärdet är justerbart i sex steg. Spelas Lost Island i euro går det som lägst att satsa 0,20 euro och som högst 100 euro. Då de högst betalande symbolerna ger en utdelning på hela 500 gånger insatsen kan det löna sig att satsa högt. Den som inte är beredd att satsa allt för mycket och som spelar Lost Island som underhållning kan ändå vinna riktigt stort då denna slot också har multiplikator som kan öka på vinstsumman med upp till fem gånger. Det går också att spela denna slot i autoplay-läge.

Tema och grafik

Temat hos Lost Island är en öde ö där de tidigare invånarna lämnat efter sig monument och artefakter. I spelets bakgrund syns tät djungel som delvis gömmer monument i Aztek-stil. Symbolerna på spelplanen består av bokstäver, siffror samt av artefakter med riktigt mystiskt utseende. Vissa av dessa artefakter liknar smycket eller talismaner och en symbol är en shamans trumma. Två av symbolerna är viktigare än de andra. En blomma som är spelets wild-symbol och ett smycke som är dess scatter-symbol. Spelets färger är dunkelt lila i kombination med prunkande grönt, stålgrått och svart. Lost Island har en ljudbild som är mycket vacker, lågmäld och nästan hypnotisk. Under free spins-rundorna ökar bakgrundsmusikens intensitet nästan till ett crescendo vilket påtagligt ökar dramatiken.

Bonusfunktioner hos Lost Island

Lost Island är en slot med få men smarta bonusfunktioner. En bonusfunktion som Lost Island delar med de flesta andra slots är dess wild-symbol. Wild-symbolen i form av en blomma kan ersätta alla andra symboler utom scatter-symbolen. Wild-symbolen samarbetar med ett räkneverk i spelets övre högra hörn. Två wild-symboler dubblar vinsten, tre symboler tredubblar den och så vidare upp till fem gånger. Wild-symboler kan dyka upp en och en eller som stacked-wilds som täcker två eller tre rader på ett hjul. Tre scatter-symboler var som helst på spelplanen ger vinst och startar en free spins-runda. Under en free spins-runda låses en wild fast på andra raden på hjul nummer tre. Under dessa rundor kan fler scatter-symboler ge ytterligare free-spins och fler wilds kan täcka fler hjul.

Positivt med Lost Island

Lost Island är en slot som kombinerar den avskalade spelglädjen hos en retro slot med spänningen hos en videoslot. Detta är en slot med mycket lyckad design av både ljud och grafik. Det går att vinna riktigt stort när du spelar Lost Island.

Negativt med Lost Island

Lost Island saknar progressiv jackpot. Antalet vinstlinjer är inte justerbart. Den som är van vid slots fyllda av bonusfunktioner kan uppleva Lost Island som väl avskalad.

Sammanfattning

Lost Island är en slot vars design skänker spelet en mystisk, nästan kuslig känsla. Designen av grafik och ljudbild är mycket lyckad hos denna slot. Det är också en slot med en hög RTP och med möjlighet till stora vinster. Lost Island är en slot med fem hjul och tre rader och 20 vinstlinjer. Det går att ställa in insatsens storlek i många steg och det är möjligt att spela denna slot med både mycket små och mycket stora insatser. Lost Island har egentligen bara tre bonusfunktioner, en wild-symbol, en multiplikator och en scatter-symbol som kan ge free spins. Lost Island är en perfekt slot för spelare som tycker om en slot som är avskalad men som också har ett antal bonusfunktioner.