Jurassic Park

Ännu en film har blivit en videoslot och denna gång är det Jurassic Park som har fått släppa till handling och huvudfigurer, inte minst några av skräcködlorna. Nu är det inte bara ödlorna du möter utan även de skådespelare som var med i filmen som blev en brottarhit då den kom 1993. Både Sam Neill och Jeff Goldblum dyker upp på hjulen och i bonusspelet i form av videoklipp. Det var historien om temat och nu tittar vi närmare på sloten och vad den innehåller. Det är en ganska traditionell sak med fem hjul och tre rader med symboler. Här finns inga vinstlinjer utan du spelar med 243 vinstvägar som innebär att tre eller fler lika symboler på hjulen intill varandra ger dig vinst.

Visst är upplägget traditionellt men Microgaming har belönat sloten med några roliga funktioner som är kopplade till olika dinosaurier. Får du tre scatters någonstans på hjulen kommer du till en bild med fem dinosaurier, var och en representerande ett bonusspel som innebär tolv free spins men med olika egenskaper. Du blir i det här läget tilldelad en dinosauries free spins med dess specialeffekter. När du har spelat bonusrundan 25 gånger får du välja vilken bonusrunda du vill spela. Spelet minns din historik så när du kommer tillbaka till spelet efter några dagar har du antalet spelade bonusrundor sparade i sloten. Du kan satsa ganska lite om du vill, 0,30 euro är den lägsta insatsen. Högsta vinsten teoretiskt är 95 000 euro.

Vinstlinjer och insatser

I sloten Jurassic Park slipper du hålla reda på vinstlinjer. Du spelar istället med 243 vinstvägar. Tre eller fler likadana symboler från vänster till höger på intilliggande hjul ger dig vinst. Det är stor spridning på insatsernas storlek, vilket gör att de flesta har råd att spela här och att de som vill satsa mycket kan göra det. Det lägsta möjliga myntvärdet är 0,01 euro, vilket sedan sträcker sig till 0,05 euro. Du kan satsa som högst 15 mynt per rad. Din högsta vinst på ett snurr är 6 000 gånger din insats. Det är i de fem olika bonusspelen som du kan ta hem en hel del pengar med hjälp av multiplikatorer, delade wild-symboler och mer än så.

Tema och grafik

Temat är hämtat från Steven Spielbergs succéfilm från 1993 – Jurassic Park. Microgaming har fått tillåtelse av Universal Studios att använda originalbilder, videoklipp och musik från filmen. Det är de förhistoriska djuren som spelar huvudrollen på hjulen men även i bonusspelet där de fem olika dinosaurierna har olika roller. Spelets wild är spelets logga som även är mycket lik filmens logga. Scatter-symbolen är ett fossil i formen av en mygga inkapslad i en bärnsten. Det är när du får tre eller fler av denna som du kommer till något av bonusspelen. Det är gott om animationer i spelet och det ser mäktigt ut då flera av samma symbol vrider på huvudet samtidigt när de har skapat en vinst. Det förekommer även videoklipp från filmen.

Bonus- och specialfunktioner

Specialfunktionerna är specialsymbolerna för wild och scatter. Sedan finns det lite lustiga funktioner i bonusspelen då en dinosaurie kommer klivande in över spelplanen och klistrar fast wilds. Den vinstgivande delen av Jurassic Park är bonusrundorna som samtliga ger dig tolv free spins. Det är tre eller fler scatters som skickar dig till bonusspelen. Tyrannosaurus Rex kommer inklivande i spelet och ger dig upp till 35 staplade wilds i sin runda. Velociraptor kan skapa multiplicerade och kombinerade wilds. Triceratops ger dig wilds som flyttar på sig samt ger dig fler wilds om du inte vinner. Brachiosaurus ger dig slumpmässigt en multiplikator på dina vinster, upp till x6 och dilophosaurus kan omvandla vanliga symboler till wild-symboler, vilket är något som sker helt slumpmässigt.

Positivt med spelet

Microgaming har förvaltat förlagan på ett fantastiskt sätt ger nästan känslan av att det är filmen du tittar på och inte sloten. Fem olika saker som händer i fem olika bonusspel är en fin specialfunktion. RTP är hög med 97 %.

Negativt med spelet

Det kan vara mycket att hålla reda på för den nya spelaren, speciellt när det kommer till de olika bonusrundorna.

Sammanfattning

Jurassic Park är en videoslot med fem hjul och tre rader med symboler. Du vinner med hjälp av 243 vinstvägar. Microgaming har troget följt förlagan – filmen från 1993. Här finns fem skrämmande stora förhistoriska skräcködlor och dessutom videoklipp från filmen med originalskådisarna. Du spelar med insatser från 0,01 euro till 15 euro för ett snurr och det går teoretiskt att ta hem en vinst på hela 95 000 euro i bonusrundorna om du får rikligt med wilds. Även om du inte får någon toppvinst har du många chanser att vinna då spelets RTP är ovanligt hög med 97 %. Vill du spela ett spel med föredömligt utförd grafik och med pampig musik ska du leta reda på ett casino som har Jurassic Park i sitt utbud. Du kommer inte bli besviken!