Game Of Thrones

År 2014 var det dags för spelutvecklaren Microgaming att återigen komma ut med en slot baserad på TV och film, nämligen Game Of Thrones. Game Of Thrones är en filmatisering av romanserien “Sagan om is och eld” av författaren George R.R. Martin. TV-serien släpptes först på HBO i april 2011 och blev en omedelbar succé världen över. Hittills finns det sju säsonger av serien men en åttonde är på gång att släppas under de kommande åren. Ingen vet dock riktigt när. “Sagan om is och eld” är en blandning av “Sagan om Ringen och “Rosornas Krig” enligt författaren själv. Om du har sett något avsnitt vet du precis vad han menar. Game of Thrones har verkligen fängslat sin publik.

Lika fängslad som du blir av TV-serien kommer du troligen bli av den här sloten med samma tema. Denna recension handlar om sloten som var den första att ha ett Game of Thrones-tema och inte den nyare som lanserades nyligen. Här fokuserar vi alltså på spelet från 2014. Microgaming är kända för att ta fram bra slots som har ett film- eller TV-tema. Det går helt klart att säga att de har lyckats även här, trots att vi kanske hade förväntat oss en aning mer avancerad grafik i spelet. Dock finns originalmusiken med, vilket gör att du ändå blir trollbunden ganska omgående. Det är inget fel på grafiken men du ser exempelvis ingen av karaktärerna från TV-serien i spelet.

Vinstlinjer och insatser

Det finns två versioner av Game of Thrones. En med 15 fasta vinstlinjer och en med hela 243 vinstlinjer. Den ena heter Game of Thrones Slot – 243 ways. De båda spelen är identiska och det enda som skiljer dem åt är just detta. Det spel som recenseras här är det med 15 vinstlinjer. Detta är en traditionell slot med fem hjul och tre rader. Antalet vinstlinjer beror alltså på vilken version du väljer att spela. Myntvärdet sträcker sig från 0,01 till 0,10 och insatsen mellan 0,30 och 30. Högsta insatsen är alltså 30 euro. Spelet har tio symboler som alla är ganska vanliga och det är inget som sticker ut. Wild-symbolen består av en Game of Thrones-logga så den lär du inte missa.

Tema och grafik

Temat är alltså ett ganska säkert kort i och med TV-seriens popularitet. Tyvärr kunde Microgaming ha arbetat lite hårdare med att göra spelet ännu mer inbjudande i form av bland annat lite mer avancerad grafik. Detta är en väldigt enkel och vanlig slot, vilket också kan vara positivt, men i och med att själva TV-serien är väldigt intensiv och vacker förväntar man sig lite mer helt enkelt. Grafiken är dock snygg och håller en bra standard. Har du tur får du även se lite klipp och bilder från serien när du får in dina free spins. Det som egentligen lyfter hela spelet är musiken. Den är i original från TV-serien och bara detta gör att du inte vill sluta spela.

Bonusfunktioner i Game of Thrones

Game of Thrones innehåller free spins och en bonusrunda men tyvärr ingen jackpott av något slag. För att aktivera free spin-rundorna ska du få tre, fyra eller fem av scatter-symbolen som här består av den kända järntronen från TV-serien. Man kan väl säga att det är först när detta sker som spelet blir lite mer intressant. Free spins-rundorna representeras av de fyra husen i Game of Thrones på följande sätt: Targaryen free spins ger 18 free spins med en 2x multiplikator, Stark free spins ger 14 free spins med en 3x multiplikator, Lannister free spins ger 10 free spins med en 4x multiplikator och Baratheon free spins ger 8 free spins med en 5x multiplikator. Spelet har dessutom en form av kvitt eller dubbelt-funktion som kan vara spännande att utnyttja.

Positivt med Game of Thrones

Det kanske låter simpelt men det är faktiskt musiken som skapar mycket av det här spelets stora charm. Free spin-rundorna är även riktigt bra och tar spelet till nästa nivå. Även grafiken är helt okej med vissa inslag av klipp från TV-serien.

Negativt med Game of Thrones

Spelet kan kännas lite för simpelt med tanke på dess tema som har så mycket att erbjuda på olika sätt.

Sammanfattning

Trots den här slotens enkelhet finns det många bra anledningar till att ge spelet en chans, speciellt om du är ett fan av Game of Thrones. Det är dock inte särskilt mycket krusiduller utan följer en vanlig slots alla lagar och regler. Du blir inte direkt överraskad men du blir heller inte uttråkad. Free spins-rundorna ger dig verkligen anledning att fortsätta spela och de tar spelet till en högre nivå på en gång. Grafiken är helt okej men kunde ha varit mer iögonfallande med tanke på hur TV-seriens bilder är, med vackra vyer och fantasy i allra högsta grad. Som tur är finns originalmusiken från serien med i spelet, vilket gör att du kan tänka dig att sitta kvar en stund extra bara för att lyssna!